Nu går till STCC till motattack

Banracing-Sverige är splittrat. Nya TTA utmanar STCC som tycks ha blivit omkört, men inte enligt Rickard Pålsson, ägare till STCC AB. ”Jag visste vad vi gav oss in i när jag valde att satsa vidare” menar Pålsson som har utlovat 30 miljoner i en extra satsning.

Det blåser om STCC inför 2012, men Rickard Pålsson hävdar att han inte är oroad. Planerna inför nästa säsong står fast och organisationen arbetar vidare med oförminskad styrka, säger han bestämt. Under onsdagen presenterade konkurrenten, SRL by TTA, planerna för nästa år.

"Vi har starka avtal"

Trots TTA:s pådrag säger Pålsson att han är trygg och att ingenting har hänt som förändrar STCC:s planer för nästa säsong och därutöver.

- Vi har starka avtal med Svenska Bilsportförbundet, vårt stora projekt för nästa år, Solvalla-racet i Stockholm, rullar på helt enligt plan och vi känner också att vi har bilbranschens stöd för det vi gör.

Uppgifterna om att STCC har blivit av med sin tävling i Göteborg dementeras bestämt av Pålsson.

- Som den högsta SM-serien i landet har STCC enligt Svenska Bilsportförbundets regelverk förtur när det gäller att fastslå kalender.

"City Race bestämmer vi"

- Vi har avtal med City Race Arena, och det har ägaren också medgivit i media. I och med att vi också har förtur i planläggning av datum blir det inga problem för vår del. Vi kommer snart att presentera vår kalender för 2012.

Ett kvitto på stödet från bilbranschen kom via Porsches besked att Carrera Cup ska fortsätta som supportklass tillsammans med STCC. Pålsson nämner också stödet från Volkswagen och Chevrolet.

Pålsson pekar också på STCC:s omdiskuterade reglemente.

- Det är baserat på de bilar som rullar på gatan, miljövänliga, moderna bilar med små turbomotorer, och det är vad bilbranschen vill se ute på tävlingsbanorna.

"Bilbranschen lockas inte"

Pålsson berör också de samtal som har förekommit med TTA-gruppen.

- Vi tittade noga på TTA:s förslag när det gäller val av bil. Det är en fransk rörramskonstruktion med plastkaross, som exempelvis föreställer en Volvo, och en V6-motor på 3,5-liter från Nissan – det är en biltyp som inte lockar bilbranschen till att medverka.

Vad båda parterna inte riktigt vill precisera är just den konsekvensen – bilbranschens intressen kontra sportsliga värden och i sin styr sponsorstöd.

Pålsson avslöjar också nu har även Tomas Engström, Honda, och Danielsson Motorsport meddelat fortsatt satsning på STCC 2012.

- Vi vet att några team tittar på möjligheten att driva en tredje bil i mästerskapet, och det finns också flera nya team som är intresserade av att fylla upp tomrummet efter de team som försvinner, avslutar Pålsson.

Peter (inte verifierad)

lör, 2011-08-20 09:59

1. Göteborg City race arena

Göteborgs banan ägs av ett Polestar AB ägt företag.

Peter (inte verifierad)

lör, 2011-08-20 10:08

2. Nissan-motor??

Motorn i TTA bilarna är en motor som tillverkas hos ett företag som bara tillverkar motorer. Denna motortyp använder flera bilföretag i sina bilar t.ex Nissan, Renault, Mitsubishi, Infinti, m.fl. I biltillverkar branschen så köper många biltillverkare sina delar från specialföretag som bara tillverkar en produkt. En biltillverkare köper nästan alla sina speciella komponeter från specialföretag som är specialister i sin bransch, dessa företag tillverkar också komponter till alla bilmärken.

Peter (inte verifierad)

lör, 2011-08-20 10:19

3. Intressant att STCC ägaren

Intressant att STCC ägaren Pålsson försöker vifta bort det faktum att Sveriges banägare inte vill jobba med honom och istället väljer SRL/TTA. När han sedan hävdar att SBF skulle ge hans företag konkurrensfördelen att välja tävlingsdatum innan övriga serier har han förmodligen inte insikt i den anmälan av SBF som Fredrik Skoghag gjort till konkurrensverket som sedan något år tillbaka utreder om SBF bryter mot konkurrensreglerna inom EG-rätten genom konkurrensbegränsande åtgärder. Om någon sådan klausul skulle finnas i SBF/STCC avtalet lär den inte hålla för en granskning av KKV. Dessutom är det ju intressant att se Pålsson som en man utan visioner och morötter. Hans pressmeddelanden är ju enbart uppradande av hot och begränsningar. Läs mer KKV dom mot SBF har dnr 421/2011; http://www.kkv.se/Diariet/reslutat.asp Läs mer om Svenska Bilsportförbundet; www.sbf.se/2011/06/15/konkurrensverkets-beslut-overklagat/

L-Å (inte verifierad)

sön, 2011-08-21 08:29

4. Stcc har inget stöd från Volvocars AB

På denna länk hittar du film på Volvos nya racerbil för TTA; http://youtu.be/bboKxnFTFUk

L-Å (inte verifierad)

sön, 2011-08-21 08:38

Peter (inte verifierad)

sön, 2011-08-21 08:53

6. Vilka garantier kan STCC ge för att de inte hoppar av??

I företagsbranschen är det vanligt att företag lovar saker för att sedan i sista stund hoppa av. Stcc har ju inga egna team bilar eller investeringar som gör dem tvungna att starta sin serie 2012. Det enklaste för dem är ju bara att hoppa av. R. Pålsson får ju sin lön från annat håll. TTA å andra sidan måste ju satsa, de lever ju på att köra racing. Dvs var går smärtgränsen för antal startande?? Vilket datum är sista datum? Detta är hämtat från Camaro-cup.com

Att aldrig stå på fel sida – det är nyckelord för Never Offside som erbjuder svenskt föreningsliv nya inkomstmöjligheter. Företaget startades 2014 och är idag en viktig samarbetspartner för flera elitklubbar i våra största lagidrotter.

Never Offside bygger digitala nätverk i syfte att skapa nya intäkter där klubbens olika partners, och supporters, kan möta varann.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.